Sollicitatietraining en -begeleiding

shutterstock_211835152 site solliciteren 2

Solliciteren is hard werken. Zie het op dit moment als je baan.

Om het zo efficiënt mogelijk aan te pakken, leer je waar je vacatures kunt vinden en op welke manier je daar het beste op kunt reageren. Ik begeleid jou intensief in het maken van een onderscheidend CV en het schrijven van goede brieven en treffende mails.

Tegenwoordig is alleen zoeken naar vacatures niet voldoende. Er wordt van je verwacht dat je jouw kwaliteiten en werkwensen etaleert in de arbeidsmarkt. Je wil gevonden worden door potentiële werkgevers. Social media training en leren netwerken (dus ook  met de buurman of op het schoolplein) vormen een groot onderdeel van mijn sollicitatiebegeleiding.

We werken samen aan je elevator pitch: na de training kun jij in 60 seconden, de duur van een gemiddeld ritje in een lift, vertellen wie je bent, wat je kan en wat je zoekt. Geloof me, als je dit onder de knie krijgt gaat netwerken vanzelf. Ik ben er van overtuigd dat als je aan iedereen vertelt waar je van bent, dat die baan dan “vanzelf” volgt.

We doen er alles aan om jou aan tafel te krijgen voor een sollicitatiegesprek. Het voeren van een sollicitatiegesprek vereist oefening. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met mijn werkervaring aan de andere kant van de tafel, train ik jou in het voeren van sollicitatiegesprekken. Hoe maak je een goede eerste indruk? Wat zijn de meest gestelde vragen? Hoe reageer je op onverwachte vragen? Welke vragen heb jij voor hen? Komt goed; als jij jezelf maar meeneemt.